Thursday 7 December 2017

Коледна експлодираща кутийка

Здравейте!

Днес реших да ви покажа една експлодираща кутийка поръчана от млад господин за любимата му сестра. Едвам успях да го разубедя да не е в червено и черно!  
Мъжете обожават тези два цвята, но не ми е ясно защо са решили, че те са любими и на жените! Със сигурност са предпочитана комбинация от доста дами, но аз определено не съм в тази група!!!

Кутийката е в коледен стил, но не в типичните коледни цветове, а в ...розово, кафяво, пудра и златно :-)! 

Още в началото приготовленията ми за тазгодишния празник не тръгнаха в традиционния коловоз...имам предвид цветовете :-). Все посягах към хартии и бурканчета с боя нехарактерни за Коледа. 

Въпреки всичко, мога да се похваля с факта, че оставих един мъж безкрайно очарован от червено-черния прототип, който беше поръчал.



За съжаление, не мога да покажа цялата кутийка, защото има много лични снимки в нея, но ето част: 





За направата и използвах основно дизайнерска хартия 12"х12" на Teresa Collins, Santa's List. Обичам този десен, защото дава страшно много възможности за комбинации. Хартията би могла да се съчетае с както с традиционните за Коледа цветове, така и с много други, както е в случая.



Освен снимките и текста, които заеха всички страни на кутията, в средата, по поръчка на клиента, направих малка кутийка с формата на фотоапарат - любимото хоби на сестра му. Дървената щампа на капака пасна идеално на цялостния дизайн.





 Няма как да пропусна да спомена цветята от фоумиран :-)! Обичам да украсявам проектите си напоследък с тях. Наистина е много приятно да видиш как от едно парче мека гума се появяват такива изящни създания, които подчертават красотата на изделието!





 Цветята направих от 2 цвята фоумиран - бял и светлокафяв, а за оцветяването използвах маслени пастели Mungyo.




Нещото, от което не мога да се откажа, когато изработвам коледни проекти е да ръся брокат с шепи :-)! Тук ясно можете да видите всякакъв вид блестящи акценти -  кристални сферички, заскрежени пасти и много брокат.





Крайния резултат :-)





 Благодаря ви, че се отбихте отново!
Отдайте се на коледната еуфория и оставете празничния дух да ви завладее напълно!

Прегръдки от мен,


2 comments:

  1. Приказен резултат, Ели! Красива и нежна кутийка!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, Маги Скоро ще представя още една, с малко по-различни цветя и ще имам възможността да покажа повече от вътрешната част. Благодаря за коментара още веднъж !!!

      Delete

Blue Extravaganza

 Hello dear friends! I am really into creating fabric flowers for card making and last few months my work is dedicated to this activity. The...